Søk
  Totalt
  Vis handlekurv
  Fuktproblem i boder redusert med avfukter

  Christopher Leachman og resten av beboerne i boligsameiet der han bor, hadde problemer med fukt i garasjen der de har et bodanlegg.

   - Det var fuktig i bodene og luktet mugg, forteller Leachman, som på det tidspunktet var konsulent i ÅF Norge, et teknisk konsulentselskap.

  Boligsameiet skaffet seg en avfukter fra F-Tech i januar 2012. - Vi installerte den selv. Vi gikk sammen en dugnadsgjeng og brukte 3-4 timer på installasjon, sier Leachman. Beboerne så merkbare forbedringer i bodanlegget etter kort tid.

  - Nå, fem måneder etter installasjon er det tydelig at noe har skjedd, sier Leachman. Han forteller at fukten tydelig er gått ned og at luktproblemet er redusert. - Avfukteren er enkel å bruke, og vi er fornøyd med forbedringene, sier han.

  Løste fuktproblem i kjelleren med avfukter
  Reidar Andresen hadde fuktproblemer i sin enebolig i Bærum. Boligen fra 1956 hadde fukt i kjelleren.

  - Vi trodde først at vi hadde et dreneringsproblem, sier Andresen, som er konsulent på frilans basis i ÅF Norge. - Vi var i ferd med å drenere om huset, da det viste seg at det var et kondenseringsproblem vi hadde, sier han.

  Et kondenseringsproblem vil si at fukten skyldes kondens, grunnet kalde flater og for høy luftfuktighet. Løsningen ble en F-DRY 200 avfukter. Avfukteren ble installert tidlig i 2011. - I løpet av en måneds bruk var fukten i kjelleren borte, forteller Andresen. Fukt på overflater var da fullstendig borte og luftfuktigheten var nede på et akseptabelt nivå.

  Andresen har ikke hatt noen problemer siden avfukteren ble installert. - Det som er så bra med avfukteren er at den bruker veldig lite energi, sier han. - Den er også relativt stillegående, vi hører ikke noe lyd opp til første etasje. Andresen hørte om denne typen avfuktere i forbindelse med en jobb han skulle gjøre for Utenriksdepartementet for noen år siden, da det ble vurdert forskjellige løsninger. - Avfukteren er av veldig høy kvalitet, det er et robust og profesjonelt verktøy som fungerer utmerket, sier han.

  Beskytter veteranbiler med avfukter
  Lars Westgaard gikk til innkjøp av en CR290B avfukter da han skulle bygge nytt hus med en stor garasje i betong under. Siden avfukteren ble kjøpt inn har den blitt brukt til flere forskjellige formål.

  - Vi brukte avfukteren til å tørke ut konstruksjonen etter nødvendig tørketid. Deretter ble avfukteren brukt i huset etter støping av varmegulv, sier Westgaard. Betongen i det omtrent 120 kvadratmeter store arealet tørket greit ut selv om det var istapper i taket da uttørkingen startet . - Selv om det er 3,5 meter under taket tok det under en uke før veggene var tørre å se og ta på, sier Westgaard.

  Avfukteren er nå på plass i garasjen, der den skal stå fast. Westgaard har blant annet veteranbiler i garasjen og trenger dermed et klima med ca 45 % RF eller mindre. - Det har vært enkelt å bruke avfukteren, forteller Westgaard. - Plug and play!

   

   
  Enorme resultater med avfukter

  Tom Nilsen kjøpte en avfukter fra F-Tech for litt over ett år siden. - Vi holdt på å renovere huset vårt fra 1850 som hadde store fuktproblemer, sier Nilsen.

  Avfukteren ble plassert i husets første etasje for å avfukte boligrommene. De monterte deretter en slange ned i krypkjelleren. - Vi fikk enorme resultater ganske fort, sier Nilsen. Han forteller at de blant annet hadde problemer med biller. - De er forsvunnet, sier han.

  Nilsen forteller at de er veldig fornøyde med både avfukteren og hjelpen de fikk. - Vi fikk helt fantastisk service fra F-Tech, sier han.

  Fikk tørr kjeller med F-Dry300
  I mange år hadde Per Erling Enger problemer med fuktig kjeller i eneboligen sin. - Kjelleren var veldig rå, det var vond luft, vinduene var våte og kjellertaket var fullt av svarte prikker, sier Enger.

  Til slutt bestemte han seg for å få gjort noe med problemet.
  Han var i gang med å skifte ut kjellertaket og ville bli kvitt fukten. Han og sønnen, Stian Enger, søkte rundt på nettet etter forskjellige løsninger. Der kom de over F-Tech's produkter. - Jeg kontaktet F-Tech fordi jeg ville investere i en ordentlig maskin, sier Enger.

  - Fordi jeg er litt gammeldags og skeptisk til å handle over nettet, ville jeg helst se på produktet før jeg kjøpte det, sier Enger. Med omtrent 15 mil til nærmeste F-Tech-avdeling i Ski, ble det litt vanskelig å avtale et møte for demonstrasjon. Dermed tilbød F-Tech seg å låne Enger en avfukter i 14 dager. - Jeg er helt imponert over den servicen jeg fikk. Bare to dager etter at jeg snakket med dem kom avfukteren frem til meg, sier Enger.

  Etter omtrent 14 dager med avfukteren på plass i kjelleren ser Enger store forandringer. - Luften i kjelleren er helt annerledes, vinduene er tørre og det er rett og slett trivelig å komme ned i kjelleren, sier han.

  Avfukteren styres av en hygrostat som måler fuktnivået i kjelleren. - Den får ut fuktig luft og erstatter den med tørr luft, så det er kjempebra, sier Enger.

  Tidligere har ikke kjelleren vært brukt til noe, men nå har Enger planer om å få bygget treningsrom, arbeidsrom og vaskerom. - Avfukteren er et helt enestående produkt, jeg kan ikke få fullrost den nok, sier Enger. - Problemene er borte!
   
   
   
  Har du spørsmål om produktet?