Søk
  Totalt
  Vis handlekurv
  Offshore: Tørrluftprodusenten
  D&F Group trenger tørr luft for å kunne gjøre en god jobb med maling og belegging av tanker offshore. Derfor har de skaffet seg en klimakontroll-container som blåser tørr luft inn i tankene som males.
   
  – Dette fungerer glimrende for oss offshore. Vi får gode tilbakemeldinger fra våre folk i Nordsjøen som jobber med containeren, forteller Arild Brensdal, divisjonsdirektør offshore i D&F Group. Det viktigste for dem som jobber offshore er å få ned fuktigheten i forbindelse med overflatebehandling.

  Reduserer fuktigheten betraktelig
  – Fuktigheten er gjerne på opp mot 80 prosent. Med klimakontrollcontaineren får vi den ned i 50 til 60 prosent, og det er meget bra. Det betyr gode forhold for å drive med blåsing og rensing, dessuten er det varme i luften som blåses inn, noe som hjelper på tørkeprosessen. Når tørr luft tilføres sørger det også for at vi får ut en del av løsemidlene, påpeker Brensdal.

  Spesiell avfukterløsning
  – For oss er det alltid spennende å måtte tenke i nye baner, for å tilfredsstille kundenes behov. Det har vi også gjort i dette tilfellet, sier daglig leder i F-Tech, Odd Olav Fosso. Når det gjelder D&F Groups løsning, så er avfukteren plassert i en container med en gassdetektor på luftinntaket. Containeren er spesialbygget for oljeindustrien, og automatikken i containeren kommuniserer med plattformen.
   
  – Skulle det oppstå problemer med denne containeren, vil det vises på plattformens styringssystem, forklarer Fosso. For sikkerheten offshore er dette selvfølgelig en meget god og nødvendig løsning.
  Har du spørsmål om produktet?