Søk
  Totalt
  Vis handlekurv
  Referanser
  Privat
  Avfukter brukes i alt fra fuktige kjellere, boder, blindkjellere til hytter, båter, campingvogn og bobil. Overalt er det behov for avfukting.
  F-Tech oppdrag - Privat

  Lager/Fabrikk
  Produksjonsbedrifter trenger et riktig klima for ikke å skade produktene. Næringsmiddelbedrifter, lager og virksomheter som utfører kjemiske og fyskiske prosesser er avhengige av et godt inneklima.
  F-Tech oppdrag - Lager/fabrikk

  Bygg og anlegg
  Både bygg under oppføring og eksisterende bygg er utsatt for fukt. Fukt er vanlig i nybygg. Det skyldes regn under byggingen, i støpeprosessen, små lekkasjer og fuktige byggematerialene. Fukt ødelegger bygningene fordi mugg og sopp setter seg i bygningskroppen. Dessuten skaper fukt helseproblemer.
  F-Tech oppdrag - Bygg og anlegg 

  Skip og Offshore
  I skip og på oljeinstallasjoner er det behov for både avfukting og befukting. Uansett hvor godt et skip eller en plattform blir vedlikeholdt, vil enkelte områder alltid være utsatt for rust. Føres tørr luft inn i disse områdene holdes rusten borte. Selv ubehandlet stål slutter å ruste når den relative fuktigheten er under 45 prosent.
  F-Tech oppdrag - Skip og Offshore

  Kirker/Museum/Arkiv
  Museer og kunstsamlinger må ha riktig fuktbalanse. Som regel er somrene for fuktige og vintrene for tørre på grunn av oppvarming. Derfor er det behov for befukting og avfukting. Det er også nødvendig å tenke riktig fuktighet når det gjelder arkiv. Den nye arkivloven setter nemlig krav til en viss luftfuktighet og temperatur for papir- og filmarkiv.
  F-Tech oppdrag - Kirker/museum/arkiv
   
  Adiabatisk befukting og kjøling
  Adiabatisk befuktning og kjøling kan brukes for å spare strøm – både sommer som vinter.
  Tenk på en typisk vinterdag med kald luft ute og varm luft inne. På grunn av den lave utetemperaturen blir luften
  inne, som er oppvarmet av luften ute, veldig tørr. Resultatet blir ubehag og statisk elektrisitet. For å fjerne den
  tørre luften kan man benytte energien fra fjernvarme, varmepumpe og annet i et system med adiabatisk befuktning
  i stedet for elektrisitet.
   
  Har du spørsmål om produktet?